,

Vinterns bästa hudvårdsprodukter

Visste du att det är väldigt vanligt att vara lite känsligare i huden under vintern? Detta beror bland annat på att vinterluften är rätt mycket torrare än på sommaren och vi behöver därför mer fukt. Du kan tillföra mer fukt på olika sätt och du kan också anpassa din hudvårdsrutin för vintern för att bibehålla fukt. Låt oss tipsa om några metoder och sätt som brukar funka!

Ansiktsrengöring – välj en mild!
Oavsett om din hud vanligtvis är torr eller om det är ett vinterfenomen så är en mild ansiktsrengöring ett bra sätt att vara snäll mot huden. Som en tumregel kan man ha att desto mindre en rengöring löddrar desto mildare brukar den vara. Det måste inte vara så, men generellt är en rengöringsolja eller en mjölk mildare. Här är fyra stycken rengöringar som är milda – rengöringsmjölk, olja och gel cleanser!
Dermalogica Special Cleansing Gel
1. Dermalogica Special Cleansing Gel är en av Daystyles storsäljare och en av världens mest populära rengöringar. Trots att det är en löddrande gel är den så pass mild att den brukar passa de allra flesta hudtyper. Skulle du ha väldigt torr hud så skippa, men för en normal/fet/oren hud är detta rengöringsguld. Special Cleansing Gel finns i två storlekar i vår shop. Produkten är även vegansk! Klicka här för mer vegansk skönhet.
Esse Gel Cleanser
2. Esse Gel Cleanser är en uppfriskande och balanserande rengöring för en normal/fet/oren hud som behöver rengöras ordentligt, men utan att torkas ut. Gel Cleanser är en ekologisk, vegansk rengöringsgel som är så pass balanserande att en känslig och inflammerad hud (t ex acnebenägen hud) brukar lugna sig fint. Alla produkter från Esse Probiotic Skincare är  ekologiska och fairtrade.
Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil
3. Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil är en favorit bland hudvårdsnördar. En lätt rengöringsolja som löser upp det mesta i sminkväg och lämnar huden mjuk och återfuktad. Lämnar ingen oljig hinna och lämplig för dig som inte vill torka ut huden med rengöring. Passar lika bra till en torr som en fet hud.
Dermalogica UltraCalming Cleanser
4. Dermalogica UltraCalming Cleanser passar dig som är riktigt känslig eller vars hud tycker illa om vintern. Skonsam och effektiv rengöring som inte upprör din hud, tar bort makeup men ej vattenfast. UltraCalmin Cleanser är perfekt för dig som behöver något riktigt snällt.

Fuktspray – bär med dig en i väskan eller ställ framför datorn!
Nu när inomhusluften är så himla torr kan ett bra tillskott i rutinen vara en fuktspray, eller ansiktsmist som det också kallas. Detta är helt enkelt en spray som innehåller vitaminer och återfuktande ämnen. Perfekt för dig som spenderar mycket tid framför datorn, reser mycket eller är väldigt torr. Fungerar även fint för att fräscha upp makeup. Tre som vi tycker du ska spana in är dessa!
M Picaut Hydrating Water
1. M Picaut Hydrating Water är ett intensivt återfuktande ansiktsvatten i sprayform. Du kan alltså använda sprayen efter rengöring som ett vanligt ansiktsvatten, men också för att ge huden en extra skjuts av fukt under dagen. Hydrating Water fungerar lätt porsammandragande, återfuktande och balanserar hudens ph-värde. Ekologisk och vegansk hudvård från svenskt märke.
Elemis Balancing Lavender Toner
2. Elemis Balancing Lavender Toner är en ansiktsspray för en blandhud. Fungerar renande, balanserar din huds ph-värde och lugnar. Perfekt för dig som behöver fukt, men samtidigt en produkt som hjälper dig till en balanserad hud.
Dermalogica UltraCalming Mist
3. Dermalogica UltraCalming Mist är för den reaktiva och känsliga huden. Använd när ditt ansikte känns stramt, blossar upp eller behöver fukt. En riktig vinnarprodukt för dig som kan känna att huden behöver lugnas och återfuktas. Använd efter rengöring och sedan under dagen då du känner ett behov av fukt.

Testa en rikare dagkräm eller nattkräm!
Om din hud känns torr och jobbig är en rikare mjukgörare en bra idé! Framför allt under nattetid då huden förlorar mycket fukt. Med en rikare mjukgörare ser du till att din hud får mer kärlek och fukt och på så vis känns smidigare. För att göra det enkelt för dig kan du välja en mjukgörare som fungerar både dag- och natt. Vill du ha mer riktad hudvård finns det krämer som är endast för natten. Dessa tycker vi är bra!
Akademikliniken Cure Recovery Creme
1. Akademikliniken Cure Recovery Cream fungerar både dag och natt. Hjälper din hud att på bästa sätt återhämta sig från irritation, torrhet, stress och mer. Perfekt för en torr eller mogen hud men också för den som behöver lugnas. En fet och irriterad hud kan med fördel använda som nattkräm.
Dermalogica skin smoothing cream 100ml
2. Dermalogica Skin Smoothing Cream är en produkt som är väldigt poppis och en av dermalogicas storsäljare. En mjukgörare för både dag och natt som lugnar, återfuktar och passar de flesta hudtyper. Innehåller skyddande vindruvkärnextrakt och fuktbindande hyaluronsyra. Perfekt för en hud som inte har så många problem, men behöver fukt och kärlek.
Elemis Pro-Collagen Oxygenating Night Cream3. Elemis Pro-Collagen Oxygenating Night Cream är nattkrämen för dig som vill ha en lyxig och aktiv nattkräm. Passar för alla hudtyper men speciellt anpassad för en mogen hud som behöver extra-allt. Mjukgör, ger lyster, återuppbygger och förbättrar hudens fasthet.

…testat allt detta? Investera i en återfuktande mask. En ansiktsmask kan inte ersätta en god hudvårdsrutin, men kan ge dig en välbehövlig fuktboost. Det finns i form av sheet mask (en arkmask) men även som nattmask och som quick fix. Vi har massor av härliga ansiktsmasker att välja på och för alla hudtyper. Ta en titt i vårt sortiment – klicka här för att se alla ansiktsmasker! Behöver du hjälp att välja? Gör vårt hudtest så återkommer vi med rekommendation anpassad för just din hud och de önskemål du har.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =