Miljöpolicy

Vi vill ta vårt ansvar och göra vad vi kan för både naturen och människorna. Vårt mål är att få Dig att må bra och öka Ditt välbefinnande genom att erbjuda noga utvalda produkter från välkända varumärken. Vi vill göra det enklare för Dig att addera det lilla extra, hemma eller på resa.

I vårt sortiment finner Du produkter som är helt naturliga med ekologiskt innehåll eller produkter som vi valt ut för att våra erfarenheter säger oss att det är en produkt av hög kvalitet.

Vi har valt att jobba med välkända varumärken från tillverkare och leverantörer i främst Sverige och Europa. De produkter vi erbjuder har naturligtvis påverkan på miljön.

En stor del av vår miljöbelastning kommer från transporter av våra produkter, som till största del sker med lastbil, in till vårt lager och ut till våra kunder. Vi samarbetar med de stora transportbolagen som PostNord, Schenker och DHL, vilka har bra fyllnadsgrad på bilarna.

Emballaget vi packar produkterna i har också miljöpåverkan. Vi försöker packa produkterna så optimalt som möjligt där emballaget ska skydda varorna, inte ta onödigt stor plats eller väga för mycket under transporten, samtidigt som vi vill att det ger en speciell känsla för mottagaren när leveransen når fram.

Vi har valt att använda wellpapp, tillverkad av återvunnet papper, i kombination med PE-plast för utfyllnad och stötdämpning samt tejp. Vi använder silkespapper för att åstadkomma en lite lyxig känsla. Förpackningsmaterialet är lämpligt för återanvändning, återvinning eller energiutvinning genom förbränning.

Genom att vara anslutna till FTI – Förpacknings- och tidningsåtervinningen – tar vi vårt ansvar för emballage och förpackningar som används.

När det gäller det avfall som uppstår hos oss återanvänder vi så mycket som möjligt och övrigt lämnas för materialåtervinning.

För hemsidan och e-butiken har vi valt s.k. Grön IT, vilket bl.a. innebär att serverhallarna har anpassad och effektiv ventilation, miljövänlig frikyla och el från förnybara energikällor. Leverantör av lösningen är Ipeer.
  
Love, Daystyle