En trend som växer sig allt starkare är att vi blir mer och mer miljömedvetna. Vi vill ha vegansk hudvård, ekologisk hudvård, snälla produkter som framställs rättvist helt enkelt. Bättre för miljön, djur och samvetet. När man väljer hudvård kan det ibland vara lite svårt att veta vad som passar för ens hudtyp, vilka produkter som gör vad och vilken ordning de ska vara. Vi tar dig genom en rutin av ekologiska hudvårdsprodukter som passar de flesta! Låter någon av produkterna intressanta? Klicka på deras namn så kommer du till produktsida för var och en!

Börja med en rengöring! I vårt kalla, svenska klimat är det rätt vanligt att man har känslig hud – detta oavsett om huden är fet, oren, torr eller mogen. Därför rekommenderar vi en mild rengöring som effektivt tar bort smink och smuts utan att irritera. För dig som vill ha en lite mer budgetvänlig variant rekommenderar vi Maria Åkerberg Foaming Wash Gentle. En milt löddrande rengöring som passar för de allra flesta hudtyper! Faktum är att den är så mild att den kan agera raklödder. Perfekt för alla i familjen!
Ekologisk Hudvård, vegansk hudvård, esse probiotic skincareOm du är sugen på en rengöring som är lite mer extra allt så är Esse Sensitive Cleanser ett fantastiskt alternativ. Esse Probiotic Skincare är ett ekologiskt och veganskt hudvårdsmärke som arbetar med hudvård som ska vara effektiv och skonsam mot din hud. Hittills är inte Esse jättestora i Sverige, men vi tror det är en tidsfråga innan de är ett av de mest populära ekomärkena!

Ansiktsvatten, eller toner som det också kallas, är ett ibland lite underskattat steg i hudvårdsrutinen. Dels så återställer ansiktsvatten ph-värdet i huden, men det hjälper även din hud att ta upp serum och kräm mycket bättre. M Picaut Hydrating Water passar de allra flesta hudtyper, svalkar behagligt och fungerar lätt sammandragande på porer.

Ett steg i hudvårdsrutinen, som kanske är ett av de allra mest effektiva är serum. Dess effektivitet och fina ingrediensinnehåll är också anledningen till att det oftast kostar lite mer än övriga hudvårdsprodukter. Våra ekologiska favoriter är M Picaut Hydra Miracle Serum som är ett djupt återfuktande serum. Detta hindrar uppkomsten av rynkor och fina linjer, håller hud plump och fin. Skulle du vara ute efter något lite mer plånboksvänligt rekommenderar vi Maria Åkerberg Serum Moist som är ett serum för de flesta hudtyper. Återfuktar fint och innehåller massor av naturliga ingredienser. För dig som vill ha extra allt är Esse Plus Ageless Serum det självklara valet! Ålderstrotsande, återfuktande, åtstramande guld på pump!
Ekologisk hudvård, vegansk hudvård, M picaut
Sista steget i en god hudvårdsrutin är en återfuktande ansiktskräm. Många krämer går att använda både dag och kväll, det viktiga att se till är bara att den inte innehåller SPF. För den riktigt känsliga huden är M Picaut Calming Cocoon Cream det självklara valet! Denna innehåller lugnande ingredienser som effektivt tar hand om, lugnar och stärker. Helt fri från doft, konservering och vanliga allergener. För huden som är mer normal eller inte reaktiv så rekommenderar vi Esse Deep Moisturiser. En härlig, ekologisk och lätt återfuktande kräm.

Tycker du fortfarande att det är lite svårt att få rätt på din hudvårdsrutin? Gör vårt hudtest så återkommer vi med en rekommendation på de produkter som vi tror passar just dig allra bäst.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 1 =