Våra favoritserum – välj rätt serum

Serum är något vi tycker att alla borde ha i sin hudvårdsrutin. Ett serum fungerar helt enkelt på så vis att du når djupare i din hudvård eftersom denna kan penetrera djupare ned i huden än t ex en vanlig dagkräm. Man kan säga att ditt serum fungerar som en katalysator och gör att huden tar upp efterföljande produkter mycket bättre! Helt enkelt ett måste för att få ut så mycket som möjligt av din hudvårdsrutin. Glöm inte att en god hudvårdsrutin alltid börjar med en ordentlig rengöring. Läs gärna vårt blogginlägg där vi pratar lite mer om hur man väljer rätt sorts rengöring.

Det finns flera sorters serum och de ger lite olika effekt beroende på vad du söker. Är du t ex torr i huden kan det vara vettigt att kompinera ett fuktserum med ett oljeserum. Är du snarare åt det fetare hållet kan det räcka bra med ett tunnare fuktserum.

Vi tipsar:
Maria Åkerberg Serum Clearing – ett ekologiskt serum som fungerar renande och passar dig med fet, oren och/eller acnebenägen hud som handen i handsken. Absorberas snabbt och lätt av huden och balanserar på samma gång som det lugnar, återfuktar och hjälper huden att läka.

Decléor Aromessence Ylang Ylang Serum – balanserar överaktiva talgkörtlar utan att för den sakens skull torka ut huden. Många gånger är produkter anpassade för fet hud alldeles för uttorkande och skapar en större obalans. Ylang Ylang Serum hjälper din hud att se ren, klar och återfuktad ut.

Torr hud? Akademinkliniken Pure Repair Night är ett nattserum som hjälper torr och fuktfattig hud att se fast och spänstig ut. Innehåller bland annat hyaluronsyra som binder fukt och retinol som ökar cellförnyelsen. Passar egentligen alla åldrar, men särskilt populär hos de som har en lite mognare hudtyp.

Dermalogica Ultra Calming Serum Concentrate är den känsliga hudens bästa vän. Hjälper till att lindra hudirritation och rodnad och stärker hudens naturliga barriär. Fungerar självklart fuktgivande!

Lätt röd om kinderna? Maria Åkerberg Serum Antirouge är ett serum som passar den hud som lätt rodnar, har ytliga blodkärl eller/och rosacea. Fungerar alldeles utmärkt dagtid som kvällstid. Lugnande, återfuktande, antiinflammatoriskt och balanserande.

Känner du att du behöver hjälp att välja produkt eller rådgivning? Gör vårt hudvårdstest så återkommer vi med våra bästa tips till dig!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =