Hudvård för mogen hud


En åldrande och mogen hud kännetecknas av att den börjar se slappare ut och få linjer. Huden blir torrare, tunnare samt förlorar spänst och elasticitet. Huden tappar inte helt sällan sin lyster och ser därför lite gråare ut. Eftersom fuktnivåerna sjunker behöver huden oftast mer kärlek än i yngre år, men innan vi börjar att prata åtgärder är följande bra att veta:

– Den bästa anti age-produkten du kan få tag på är solskydd. Solen är den största enskilda faktorn för åldrande huden och därför är det att rekommendera att vara frekvent med solskyddet – varje dag. Välj gärna en ansiktskräm med spf så blir det enklare att komma ihåg.

– Du har hört det förut, men alkohol och tobak sliter på din hud och påskyndar åldrandet.

När du väljer hudvård är det alltid viktigt att börja med att utgå från vilken hudtyp du har. Är du väldigt torr eller kanske känslig? Läs på så att de produkter du funderar på att välja passar för just din hudtyp.

Såhär kan en bra hudvårdsrutin för mogen hud se ut:

Rengöring
Titta efter en rengöring med mycket vårdande ingredienser och som inte torkar ut din hud. Du vill ha en snäll, men effektiv rengöring. En bra hudvårdsrutin startar med en god rengöring.
Vi tipsar om Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm som är fantastisk för en mogen hud.

Ansiktsvatten
Välj ett ansiktsvatten med extra allt! Du vill ha en produkt som skyddar mot fria radikaler, tillför rikligt med fukt och som stärker hudens naturliga barriär.
Vi tycker att Dermalogica Antioxidant HydraMist är fantastisk!

Serum
Ett serum hjälper dig att nå djupare i din hudvård och fungerar som en katalysator, detta innebär att din hud tar upp efterföljande hudvård mycket bättre. Serum arbetar med hudens behov på ett djupare sätt än vad endast en kräm gör och är därför ett måste i en hudvårdsrutin för mogen hud.
Vi tycker att Akademikliniken Pure Repair Night är en höjdare. Innehåller A-vitamin (retinol= som ökar cellförnyelsen!

Ansiktskräm
En bra ansiktskräm bevarar hudens fuktighet och gör att huden ser piggare ut. Du kan välja att ha en 24h creme som fungerar lika bra som dagkräm och nattkräm eller att ha en för dag och en för natt. Undersök bara att krämen fungerar som du önskar. Väljer du en 24h creme behöver du komplettera med solskydd under dagtid. Vi vill tipsa om M Picaut Calming Cocoon Cream  som är en rik, reparerande barriärkräm. Denna har vi 20% rabatt på framtills den 18/9.

Ögonkräm
Huden kring dina ögon är den tunnaste och känsligaste huden på hela kroppen och kräver därför en helt annan kärlek än resten av din hud. Smörj försiktigt morgon och kväll och undvik att dra i huden. Vi tipsar om Decléor Orexcellence Energy Concentrate Youh Eye Care, som även fungerar att smörja kring läppkonturerna.

Sist ut vill vi bara tipsa dig om att vara försiktig med ditt ansikte. Du får bara ett och det är viktigt att du tar hand om dig själv så väl du kan. Utöver en god hudvårdsrutin vill vi återigen tipsa dig om att undvika att bränna dig i solen, nyttja tobak och dricka för mycket alkohol. Försök att få lagom mycket sömn och äta en god diet så kommer du både se och känna dig piggare och friskare.

Vi vet att det kan vara lite svårt att köpa hudvård online, så behöver du hjälp är du välkommen att få hjälp via vårt hudtest!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 15 =