Så gör du en hållbar bas

Så gör du en hållbar bas

Något som många bråkar med är att få basen att hålla i sommarvärmen. Det är inte helt ovanligt att den smälter bort och ser tråkig ut efter ett par timmar, och det vill man ju inte! Med det sagt kommer våra bästa knep och steg för att få till en hållbar bas!

1. Se över din hudvårdsrutin
Nu kanske du tänker ”men ni skulle ju prata om bas?”, faktum är att det börjar redan här. Det spelar ingen roll hur bra foundation du har om inte din hud får det som den ska. Dessutom är det bra att anpassa din hudvårdsrutin efter årstid. De flesta av oss tenderar att vara lite torrare på vintern än på sommaren, så oljeserumet du använder varje dag kanske dagtid ska bytas ut mot ett lättare serum.

2. Du behöver veta vilken hudtyp du har
Är du torr, fet, blandhy? Visste du att en torr hud som får en för torr bas t ex kan spricka? Eller att du faktiskt kan använda två olika sorters primer om du har blandhy? Försök att ta reda på hur det ligger till för dig.

3. Primer
Om du känner att du har större problem med att smink smälter bort kan det vara en idé att testa en mattgörande primer. Det kan hjälpa din bas att hålla lite längre.

4. Välj rätt foundation
Generellt kan man säga att en tunnare foundation kommer sitta bättre en en tjock, men om du väljer rätt typ av foundation för just din hudtyp kommer du att få ett bättre resultat. För en fet hud är t ex bareMinerals Matte Foundation helt fantastisk, medan en lite torrare hud förmodligen kommer att uppskatta bareMinerals Bareskin Pure Brightening Serum Foundationeller bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Creammer. För dig som upplever att din hud är ganska normal så är bareMinerals Original Foundation ett givet val.

Bonustips: har du blandhy, varför inte använda en matt foundation där du upplever att sminket släpper och en mer återfuktande i resten av ansiktet? bareMinerals Matte Foundation och Original Foundation går dessutom att blanda!

5. Puder
Visste du att det är en bra idé att pudra även om du använder en puderfoundation? Detta eftersom din puderfoundation faktiskt är en foundation. Efter ett litet tag kommer denna att smälta in i huden och då är det läge att pudra. Testa att lägga din puderfoundation och concealer och låt den sedan få vara i ca 10 minuter. Pudra sen så får du en mer hållbar bas! Använder du istället en flytande foundation kan du pudra direkt om du vill. Puder sätter din bas och hjälper dessutom till att undvika att smuts fastnar i din foundation.

Är du osäker på vilken hudtyp du har och vilka produkter som kan passa dig? Gör vårt hudtest så återkommer vi med våra rekommendationer! Daystyles hudtest.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 3 =