Hudens åldrande


Ser du tiden som din vän eller fiende?

Ja huden åldras i och med att vi blir äldre, det hör till och det är något som helt enkelt behöver accepteras. Det som händer är att cellförnyelsen går allt långsammare och de fibrer i huden som står för elasticitet allt eftersom får svårare att upprätthålla sin spänst.

Våra underbara celler i kroppen sliter på och gör sitt yttersta för att klara sitt uppdrag så länge som möjligt. När kraften inifrån sakta börjar att avta behöver cellerna boost utifrån och det är där din hjälp kommer in. Tänk varenda liten cell som en byggsten som har i uppgift att hålla ihop pusslet, att hålla ihop dig.

Hudens åldrande, kan det stoppas? Saktas ned? Spola tillbaka hud-tiden? När man märker av fler och fler fina linjer på kort tid, är det då för sent att börja!? Frågor som säkerligen dyker upp i huvudet angående ämnet. Hudvårdsprodukter med mål att motverka hudens åldrande finns på marknaden utav en anledning, de gör sitt i huvudsyfte att vara den stärkande faktorn utifrån, believe in it!

Och självklart vill man ju hjälpa sina celler, avlasta, återuppbygga och ge huden den omsorg den behöver, precis som att en växt har sin naturliga skönhet, men utan vatten så kan den inte blomma. Undvik att se tiden som något negativt, utnyttja den istället till att göra sånt som gör huden och själen gott.

Ge ansiktet extra tid på morgonen att vakna till och motta allt av det goda som ingår i din hudvårdsrutin.

Längta sedan hem till ditt vardagliga hemmaspa efter arbete eller dagssysslor och gör denna stund helig. Vad kommer du att pyssla med idag? En peeling? Serum? Mask? Alltihop? Ja det är du som bestämmer!

Slutligen är vårt råd; känn ingen stress av att tiden går, tid är fantastiskt och helt enkelt så mycket härligare om den används åt mer feel-good ändamål. Bli vän med åldern och njut av tiden!

Inom kort kommer ett inlägg om ingredienser att leta efter i produkter om det är just mogen hud sin rutin utgår ifrån. Till exempel vad jobbar för en jämnare hudstruktur och vad är prio för att nybildningen av kollagen ska stimuleras?

Ja håll utkik här på bloggen så får ni snart veta!

ENJOY

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − fjorton =