A B C… E Vitamin

Ingredienser! Vitaminernas A B C.. och E

En riktig djungel är vad det är, alla de där latinska orden bak på en dagkräm. Vad är vad och vilken effekt har de? Självklart behöver man inte veta vad exakt varenda en gör, det viktiga att lägga fokus på är att ta reda på vad din hud behöver och vad du önskar för resultat. När den biten är avklarad kan du enkelt avgränsa de väsentliga produkterna och få ut det yttersta av de ingredienser som är eliten just för din hy.

Det handlar till stor del om vitaminer, så klart! Här har vi några av dem vad de gör och vad de ofta kallas i en innehållsförteckning:

Vitamin A – Retinol
Den mogna hudens nummer 1, viktig för kollagenproduktionen som avgör hudens spänst samt bidrar till ökad cellförnyelse vilket i sin tur ger en jämn och klar hudton. Att kombinera AHA-syra med retinol? JA! Tips: en rengöring, peeling eller kräm innehållande AHA-syra (exempel: glykolsyra, mjölksyra eller fruktsyra) följt av en produkt med retinol i sig.
Det är då man inser vilka underbara själsfränder dessa två ingredienser är.

Vitamin B – Niacinamide (vitamin B3)
B är en sådan supervitamin och därför finns flera stycken. Inom hudvård nämns främst B3:an, niacinamide! En vitamin för struktur och ton, porföminskande, jämnar ut fina linjer samt har en reducerande effekt på pigmenteringar och ärr.

Vitamin C – Askorbinsyra
Antioxidant! Även här är effekten fantastisk för struktur och hudton. Askorbinsyra har en blekande effekt. Är pigmenteringar, ärr eller mörka fläckar något du vill jobba på då är vitamin C en ingrediens att leta efter vid produktshoppingen.

Vitamin E – Tokoferol
En räddare och antioxidant! Lugnar, vårdar och har läkande effekt på en irriterad och känslig hud. Med sina egenskaper fungerar denna vitamin till och med som ett naturligt UV-skydd. Har du en kräm med vitamin E i sig så kan du vara säker på att krämen tar god hand om din hud.

Namnen kan benämnas olika beroende på form och sammansättning, ofta skiljer sig ändelsen men tänk inte så mycket på det, din vitamin finns där. Så det är bara att våga sig ut i djungeln, läsa på, testa på och hitta THE ONE, the second and the third att addera till hudvårdsrutinen.

ENJOY!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × tre =