Din huds hållbara utveckling

I förra inlägget nämnde vi yttre påverkan på huden, vilket är något att ha stor respekt för. Den globala hållbara utvecklingen är och kommer nog alltid att vara ett aktuellt ämne.  Vi MÅSTE tänka på naturen. Det kan kännas svårt att sätta sig in och veta hur en själv bidra.

Små saker i vardagen gör faktiskt skillnad till det världsomfattande problemet! “Många bäckar små”, som man brukar säga.

Att genomföra sin dagliga hudvårdsrutin i kombination med att vara snäll mot naturen? Ja det går faktiskt!

En hel del företag och hudvårdsmärken är idag oerhört insatta i miljöfrågor och producerar sina produkter och använder resurser utefter dessa ståndpunkter. Dermalogica till exempel, använder material till sina förpackningar som naturen själv kan bryta ned och sedan återvinnas.

Man kan själv som konsument hjälpa till genom att läsa på om sina krämer, var kommer de ifrån och vad företaget har för policy i förhållande till klimathotet och liknande.

Ett till tips är att hålla utkik efter krämer som har egenskapen antipollution. Dessa serier har ingredienser som stärker hudens barriär, vilket bidrar till ett skydd mot luftens föroreningar.

Ja naturen behöver vår hjälp, den ska orka glittra och må gott i så otroligt många år till.

Minst lika viktigt är din huds hållbara utveckling, kroppens största organ! Den måste tas hand om både från insidan och utsidan. Näringsämnen och vatten inifrån i samspel med hudvård och skydd utifrån.

Huden behöver nu mer än någonsin en sköld mot utsläpp, strålning och fuktförlust. Man har möjligtvis en bra rutin med flera steg som har fungerat i flera år, men som nu på senare tid börjat att sakna något,man märker således att utvecklingen inte är hållbar. Den orena luften påverkar huden, avgaser, starka solstrålar genom ett tunt ozonskikt, strålning från datorer och annan elektronik, allt har sin negativa effekt som bryter ned successivt.

Tack och lov för dessa superhjältar i form av skyddande krämer, peelingar, serum etc, som har kommit och som är här för att stanna:

DAYSTYLE tipsar:

Daily Superfoliant som vi nämnde i tidigare inlägg kan kombineras ypperligt med Antioxidant hydramist från samma märke. En perfekt fuktspray för dig som i arbetet är mycket framför datorn. Datorer är nämligen en av de största fuktbovarna, fukt som du själv behöver.

Sprayen fungerar lika bra ovanpå smink, så tveka inte att använda denna flera gånger om dagen, ditt ansikte kommer att tacka dig!

Saknar du dessa hjältar i din rutin? Passa på nu då vi skickar med en gåva vid köp över 499kr, Double cleanse, två rengöringsstjärnor i travelsize. En tjänst både för naturen och för din hud.

ENJOY!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + tio =