Hudens åldrande

SOLSKYDDSFAKTOR

Solen är en av de största bidragande faktorerna till hudens åldrande.

Solexponering under en längre tid utan skydd gör att huden skapar sig sin egen sköld. Spänsten avtar och en grövre yta tar form. Cellerna överarbetar så att säga, vilket i värsta fall kan leda till hudcancer.

Strålningens ABC
UVA-strålar är de som når längst ner på jorden, de går till och med igenom glas. Det är dessa strålar som används i solarier för att de ska nå huden igenom glasrören. A:et brukar sägas stå för ageing, det är således UVA-strålar som åldrar huden.

UVB-strålar når inte lika långt som A, men tillräckligt långt för att nå oss och vår hud. B för burn, UVB-strålar är de som bildar pigmentet melanin i huden, ger oss solbränna och med tiden förtjockar huden samt gör den mindre elastisk.

UVC-strålar har den kortaste våglängden och når inte igenom jordens ozonlager och på så sätt inte påverkar vår hud. Dessa strålar används ofta i lampor och ugnar för att ta död på bakterier tack vare dess starka steriliserande egenskaper.

Ha respekt för solen och dess kraft. Ta det säkra före det osäkra. Se till att använda SPF, kemiskt i en kräm och fysiskt i t.ex. klädesplagg samt skydd mot både UVA och UVB. Du kommer att kunna vistas i solen längre, hudens åldrande slipper påskyndas och färgen håller längre eftersom att ytan inte har bränts.

Så möt solens strålar tillsammans med SPF och ta emot dess naturliga D-vitamin med gott samvete.

ENJOY!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =