SOMMARSMINK

Ansiktet blir solkysst under dagarna, värmen i huden ökar, vilket kan bidra med att sminket inte kanske sitter där det ska efter en hel dag i arbete, på semestern, på fest etc. Vad kan man då tänka på för att få sminket att sitta snygg och länge trots värmen i solens gass?

Här kommer några tips!

DAYSTYLE TIPSAR:

Primer: Grunda med en primer efter din huds behov t.ex: fuktgivande, mattande, porförminskande, dämpa rodnad. En primer är som en grundmålning och är avgörande för att sminkningens nästa steg ska sitta bättre.

Foundation: Under årets varmare månader kan en känna att det inte behövs lika täckande och samma mängd foundation som under höst och vinter. Om ens foundation fungerar i nyans även nu kan den enkelt göras till en mer transparent grund genom att blanda den med din dagkräm. Hälften hälften och ditt ansikte jämnas ut i ton men samtidigt ser det otroligt naturligt och somrigt ut.

Ögon: Färga fransar och bryn, antingen hemma själv eller på salong. Ansiktet blir inramat och gör att du ser ut att vara lätt och naturligt sminkad. Skulle dina ögonfransar inte tåla att färgas, satsa på vattenfast smink. Då sitter mascaran och brynen kvar efter varma dagar och massa dopp i pool, sjö och hav.

Kinder: Då solen redan gett kinderna en rosig touch, satsa på skimrande solpuder istället för rouge. Applicerar över de partier där solen kysser allra först så som på panna, kindben, haka och dekolletage. På så sätt framhävs solbrännan naturligt snyggt och med ett härligt Glow!

Läppar: Är läppstiftet din bästa vän, men sviker under sommaren då det tycks smälta bort? Lägg då till läppennan som din andra bästis. Grunda hela läpparna med en lämplig pennfärg för att sedan fylla i hela läpparna med även läppstift. Pennan fungerar som primer och hindrar läppstiftet från att rinna ner och försvinna. Att pudra näsan kan ibland, som bekant, också behövas. Välj ett puder utan skimmer, gärna transparent, för att det då ska ge en så tunn, fin och mattande effekt som möjligt utan att sminket kommer att kännas som lager på lager. Ha pudret och det du föredrar att ha på läpparna med i väskan och du är redo för allt vad sommaren har att erbjuda!

 

ENJOY!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 12 =