Ge dig själv en kvart i veckan.


Ge dig själv en kvart i veckan.

Då vi skrev om peeling i förra inlägget, så känns det som vi inte kan hoppa över att nämna vikten av att använda ansiktsmask.
Dom går liksom lite hand i hand och slutresultatet blir så mycket bättre om man direkt efter användandet av peeling stärker upp huden med att lägga en mask.

Målet med peelingen var ju att avlägsna döda hudceller vilket är gemensamt för alla typer av peeling oavsett märke. Men så till skillnad från peeling kan du med masken nå fler specifika mål för att möta upp hudens behov.
Det finns massor av olika masker och här kan man verkligen skräddarsy sin hudvård, man kan välja produkt efter sin hudtyp eller de olika tillstånd man har i huden.

 

Vi tar en liten uppdatering om skillnaden mellan hudtyp och tillstånd.

Det finns fyra olika hudtyper och någon av dessa har man.

–       Normal hy
–       Torr hy
–       Fet hy
–       Bland hy (en blandning av någon av de ovanstående hudtyperna)

 

Sen finns det olika tillstånd i huden och dessa kan ändras genom livet, några exempel på tillstånd man kan ha är.

–       Känslig hy
–       Mogen hy
–       Yttor hy
–       Pigmenterad hy
–       Akne

 

Så idag tipsar vi därför om olika masker och tänker att det finaste du kan ge dig själv är lite egen tid. Tid där du tar hand om dig själv och din hy.
Vet att många har svårt att hitta den där magiska kvarten och då kan man ju självklart baka in denna rutin i något annat vardagligt bestyr, som tex passa på att peela ansiktet i duschen medans inpackningen verkar eller sitta med masken på framför favorit serien på Netflix.

Men om du får till den där magiska kvarten tycker vi att du ska skapa en egen liten ceremoni i badrummet. Tänd ett ljus, sätt på musik, peela din hy och lägg din favorit mask som du valt med omsorg efter hudens behov eller efter årstid kanske.
Huden påverkas väldigt mycket av väder och vind så det är därför vi ofta kan känna oss lite torra i hyn på vintern och lite känsligare i hyn på våren när vi går från kallt väder till något varmare.

 

När du tvättar bort masken, jobba med cirkelformade rörelser och ett behagligt tryck för all typ av beröring gör oss gott. Det stimulerar kroppens må bra hormon Oxytosin som gör att vi känner oss avslappnade inombords och upplever mindre stress.
Massagen leder även till att cirkulationen i ansiktet ökar och det leder i förlängningen till att cellförnyelse processen stimuleras. Samt att ytliga spänningar i ansiktet släpper vilket gör att fina linjer blir mindre synliga och vi ser mer harmoniska ut.

Och med detta sagt känns det som att man inte kan hoppa över den magiska 15 minuterna i veckan.
Och en kvart i veckan är vi värda och har vi inte den kvarten kanske vi bör göra någon omprioritering i livet.

Men nu handlade ju detta inlägg inte enbart om tid, utan om ansiktsmasker och vikten av användning. Här följer några tips på härliga masker. Glöm inte att våga prova dig fram.

 

Bliss Tripel Oxygen Mask, denna mask syresätte, återfuktar och skyddar huden. Huden blir klarare och får massor av lyster

Decleor Aroma Clay and Herbal Cleansing Mask, en ört- och lermask som både renar och lugnar huden. Den reglerar talgproduktionen och verkar porsammandragande. För alla hudtyper, passar extra bra på en blandhy och fethy.

Akademikliniken Pro-Lipid Delivery Mask,för alla hudtyper men ypperlig för en torrhy som saknar energi. Den mask är en ultimat fuktåterställare, huden blir mjuk och smidig omedelbart.

Elemis Pro-Collagen Quartz Lift Mask, för en mogen hy. Denna mask arbetar lyftande och återfuktar huden samt minimerar ålderstecken.

Dermalogica Skin hydrating Masque, En oljefri mask som ger nytt liv åt en trött hy. Fina torrhetslinjer reduceras och hudens spänst återställs. Idealisk som ögonmask. Passar alla hudtyper.

Maria Åkerberg Face Mask More, extrakt från Persiskt Silkesträd och Havstornsolja ger en uppstramande, fuktihgetsbevarande och lugnade effekt för alla hudtyper.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 15 =