Det 4 grundläggande stegen i din hudvård!

Rengöra-Behandla-Vårda och Skydda.

I det här inlägget kommer vi lägga vikten på det första steget.

Vad gäller kring rengöring av ansiktet?

Tvål och vatten som rengöring?

Big no no!!!

Det finns inget som är så uttorkande som att tvätta ansiktet med tvål och vatten, visste du att en tvål har ett PH värde på ca 12 och huden i ansiktet har ett PH värde på ca 4,5-5,5.

Det där är bara siffror som man skummar igenom när man inte vet vad det innebär i verkligheten, så nu följer en enkel förklaring.

Rengöringen och rutinerna kring detta lägger grunden för en bra hudvård och ett hållbart resultat, det kan liknas med att du målar om huset med en bra kvalitetsfärg men du hoppar över att grundmåla, det ser fint ut precis när du är klar men ganska snabbt släpper färgen och du får bara mer jobb med att skrapa, grunda och sen måla om. Det blir dessutom bra mycket dyrare.

Att använda en tvål med det höga PH-värdet torkar ut huden. Huden förlorar sin egen naturliga balans och syra mantel vilket leder till att porerna täpps till.

Om huden torkas ut och en obalans bildas kan det leda till att kroppen börjar överproducera talg (hudens naturliga fett) man känner sig flottig och glansig fast att ytan är torr.

En bra rengöring löser skonsamt upp makeup, smuts och fett från huden och gör att hudens egna PH värde ligger kvar. Viktigt att tänkta på är att ansiktsvatten hör till rengöringsrutinen. Ansiktsvattnet avlägsnar rengöringsrester samt löser upp eventuell kvarvarande smuts samt återställer hudens PH värde efter att man sköljt av rengöringen med kranvatten, vanligt vatten har nämligen också ett högre PH värde än huden det ligger på 7.

Vilken typ av rengöring du ska ha väljs som med all annan hudvård efter hudtyp, men här kan du även gå på lite känsla och med det menar vi, att om du gillar när det löddrar ska du välja en foaming rengöring.

En generell tumregel i val av rengöring efter hudtyp är att en;

-Rengörings milk passar en normal hy, blandhy

-Foam/Gel cleanser passar en fet hy, blandhy

-Rengörings cream passar en torr hy

Några exempel på rengöringar och ansiktsvatten.

Decléor Cleansing Milk

Bliss Triple oxygen instant energizing cleansing foam

Elemis Pro-Radiance Cream Cleanser

Maria Åkerberg Neroli Freshener

Dermalogica Multi-Active Toner

Klicka in på länkarna och läs mer under fliken beskrivning.

De övriga tre grundläggande stegen i din dagliga hudvård är de nedanstående, i det här inlägget drar vi bara dem i korthet för att kunna grotta ner oss djupare i dem senare. Ämnet hudvård är stort och vi skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta hjärteämne.
Behandla
, gör man med serum, olja, essence, booster eller komplex, kärt barn har många namn. Gemensamt för dessa oavsett namn är att denna produkt behandlar tillstånden i huden som tex. acne, känslig, yttorr,  pigmenterad,åldrad eller solskadad hud.

Dessa produkter går ner på djupet och verkar på det nedre hudlagret. De fungerar också som en katalysator så att huden tar upp efterföljande produkt bättre.

Vårda, gör man med en dagcremé eller nattcreme. En creme jobbar på det översta hudlagret och skyddar mot yttre påfrestningar. En creme hjälper till att bevara hudens naturliga barriärfunktion samt vårdar och motverkar fuktförlust. Anpassas efter din hudtyp.

Skydda med SPF solskyddsfaktor. En av de viktigaste detaljerna för att motverka förtidigt åldrande av huden. Att dagligen använda solskydd är ett måste och om de fördelaktiga effekterna går vi in djupare på framöver.

Enjoy your day and keep washing your face ; )

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio − ett =

© Copyright Daystyle Scandinavia AB | Skapad av Rawdesigns