Vad är hyaluronsyra?

Sitt namn till trots är hyaluronsyra ingen syra, det är en sockerart som kallas glykosaminglukan. Detta är ett ämne med en väldigt stor vattenbindande förmåga och det vill vi ha i vår hudvård!

Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och ungefär hälften finns i hudens djupare lager. Den upprätthåller fuktbalansen i huden och främjar tack vare det cellförnyelsen. Hyaluronsyra hjälper till att bevara en fyllig, sund och återfuktad hud. Vid brist i huden leder det till en slappare, torrare hud med mer tydliga rynkor.

Med åldern minskar hyaluronsyran i huden och eftersom fuktighetshalten är viktig för att bibehålla hudens spänst innebär detta åldrande. Hyaluronsyra bryts ner av bland annat UV-ljus (sol) och fria radikaler och det är därför en solskadad hud kan bli rynkig. För att skydda huden är solskydd a och o.

Hyaluronsyra är en superpopulär ingrediens i hudvård och finns i flera olika former. Vilken form som finns i en produkt beror på vilken typ av produkt, vilken effekt den ska ge och vilken hudtyp den är tänkt till. Oavsett är hyaluronsyra en toppeningrediens för de flesta hudtyper och de flesta kan uppskatta dess effekt.

Så är du sugen på en hudvårdsprodukt med hyaluronsyra? Låt oss tipsa om några som vi tycker är speciellt bra och som du borde ta en titt på! Har du svårt att välja kan du alltid göra vårt hudvårdstest och få en personlig rekommendation.

Acasia Skincare Hyaluronic Super Serum 30 ml

Acasia Skincare Hyaluronic Super Serum är ett av våra senaste tillskott som är en riktig supercocktail av härliga ingredienser. Du finner tre former av hyaluronsyra som binder fukt både på djupet och ytan vilket ger en härlig och plumpad hud. Dessutom innehåller Hyaluronic Super Serum c-vitamin som stärker hudens kollagenstruktur och ger lyster. Niacinamid ger en sundare hudbarriär och arbetar för en jämnare hudton. E-vitamin är en kraftfull antioxidant som skyddar, stärker och verkar antiinflammatoriskt. Köp här!

Exuviance Age Reverse HydraFirm
Exuviance Age Reverse HydraFirm är en nattkräm rik på återfuktande och reparerande ingredienser! Inte bara har du härlig hyaluronsyra som binder fukt, du har även PHA och peptider som fungerar anti-age. Tillsammans med sheasmör och aminosyror har du en återfuktande, skyddande, omhändertagande och effektiv nattkräm som ger fina resultat! Köp här!
Akademikliniken Pure HydrOxy MaskIbland är en quickfix det du söker och då är Akademikliniken Pure Hydroxy Mask ett superval. Här har du en mask som ger en snabb cocktail av uppiggande, plumpande och återfuktande ingredienser. En stressad hud som saknar lyster lugnas och fräschas upp. Hyaluronsyra binder fukt tillsammans med squalane och c-vitamin ger lyster och fräschör. Shoppa här!

Låter hyaluronsyra som en ingrediens du vill ha mer av? Varför inte ta en titt bland fler av våra härliga hudvårdsprodukter. Här hittar du några med en härlig mix av hyaluronsyra och andra välgörande ingredienser!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − 8 =