Torra Händer

Med vintern och kylan kommer de torra händerna. Och visst, vår handhygien ökar i samband med influensatider och det är bra. Men det gör att våra små stackars händer också blir mer känsliga och utsatta. Vatten och handsprit torkar ut huden och i kombination med att luften blir torrare och vädret kyligare behöver huden hjälp utifrån för att hålla sig mjuk och smidig.

Torr hud och narig hud leder också till att bakterier lätt samlas och att den naturliga motståndskraften blir nedsatt. Bra handkrämer är AO för att klara denna tid, här kommer några tips på hur du råder bot på torra händer samt tips på bra produkter.

Bliss Glamour Gloves

För snabb och effektiv hjälp för dina torra händer, dra på Glamour gloves i minst 20 minuter. För extremt torra händer, använd över natten. Applicera High intensity hand cream efter handskarna för extra mjukgöring. Skäm bort dina händer 1-2 gånger i veckan. Kan användas upp till 50 ggr.

Maria Åkerberg Myrrh Nail & Cuticle Oil

En droppe Myrrh Nail & Cuticle Oil masseras in under några minuter varje kväll, före Hand Cream eller Hand Cream Beautiful. Självkonserverande system. Bra för torra nagelband som lätt blir inflammerade.

Maria Åkerberg Hand Cream

Hand Cream kan användas efter varje handtvätt. Manikyr: Hand Cream underlättar massagen och gör att Myrrh Nail & Cuticle Oil tas upp snabbare. Pollenallergiker kan vara känsliga mot Bivax. Tips: Vid våtarbeten kan plasthandskar vara bra. Plasthandskar är bättre än gummihandskar. Många är allergiska mot de ämnen som gummit är behandlat med för att de inte ska åldras och spricka. Självkonserverande system.

Decleor Hydra Floral Mask

Det mest udda tipset är kanske detta, att lägga lite av din ansiktsmask på händerna. En fuktmask anpassad för ansiktet gör underverk för torra händer. Du behöver inte smörja dig med ansiktsmasken varje dag med vid akutbehov och extremt torra händer kan du med fördel lägga masken någon gång då och då. Låt den ligga på i 10 minuter eller för maximal effekt låt den ligga på över natten.

Det blir ju en win win situation, en produkt för både ansikte och händer.

Det här var några små tips, vi har fler ljuvliga hand creamer här kanske du redan har en favorit som finns där.Har du bra tips på hur man råder bot på vinter torra händer så lämna gärna en kommentar. Alla tips brukar vara välkomna när man är torr!

ENJOY smooth hands.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =