Bilder: Mitt Kök

 

Boosta upp dig själv inifrån. Vabruaris första dag, månaden då det är färre personer kring fikabordet på jobbet, då det snörvlas och jämras om vartannat.

Finns det något som hjälper? Preparera och boosta upp dig med ingefära, naturens universal växt. Det sägs att om alla skulle äta ingefära skulle apoteken ha mindre att göra och visst väljer vi att tro på det.

Så tillred en flaska ingefärsshot och starta dagen med en hut.

Grundrecept
1 l vatten
200 g färsk ingefära
1 dl ekologisk honung
2 citroner

Gör så här,
Häll upp 1 l vatten i en kastrull, riv i ingefära och värm upp till 60 grader (ej kokas) då förstörs näringsämnena och det unika egenskaperna i ingefäran.

Låt blandningen svalna till 40 grader och sila av den rivna ingefäran och häll i honungen. Honungens egenskaper förstörs vid högre temperatur.

Låt svalna ytterligare och häll i det pressade citronerna.

Tappa upp på flaska, drycken håller 2 veckor i kyl men kommer garanterat ta slut innan.

Tips:
För mer hetta i shoten och ökad förbränningseffekt kan en röd chili hackas i och värmas tillsammans med ingefäran.

Färsk gurkmeja är också en universal växt som kommer från samma släkte som ingefäran. Och verkar även den antiinflammatoriskt, ca 50 g färsk gurkmeja kan tillföras till grundreceptet.

Den här drycken har fina effekter på huden och lockar fram en lyster, så att dricka den när det inte är förkylningstider är en hälso och skönhetsboost. Drycken i kombination med ansiktsserum med c-vitamin i sig gör underverk. Tips på serum med multivitamin effekter, som kan användas i din dagliga hudvård eller som kur är Elemis White Brightening Even Tone Serum

Dermalogica MultiVitamin Power Serum Maria Åkerberg Serum C 

*Tänk på att vid feber, bör man vara försiktig med denna dryck då den värmer kroppen inifrån.

Se detta som att du motar Olle i grinden, kanske drar du på dig en förkylning trotts allt men vem vet hur dålig du skulle ha blivit utan denna start på dagen.

ENJOY!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + ett =