För en tid sedan skrev vi en mindre följetong om dagliga hudvårdsrutiner där det sista steget handlade om skydda, alltså vikten av att använda solskyddsfaktor dagligen.

Vi skrev i korthet om solens påverkan på huden och hur vårt synsätt på idealet är lite skevt.

Att vi gillar att vara bruna är ingen nyhet, och visst är det så att när man är lite solkysst så känner man sig fräschare.

Men att ha en hy som samtidigt strålar av lyster är en svår kombination att få till efter att man exponerat sig i solen eller pressat i solarium, finns det några kvar förresten? Jag menar solarium eller någon som solar solarium eller ringde 80-talet och bad alla komma tillbaka?

Nej jag gissar att det är en utdöende trend. Hur som helst, dit vi vill komma är att det faktiskt finns mycket man kan göra för att få detta glow i hyn som vi känner att vi saknar när hösten krupit upp och satt sig bredvid oss i soffan.

Med enkla medel kan vi ge huden den där solkyssta looken utan att känna oss spacklade.

Här följer några tips på vad man kan använda för att pigga upp hyn.

BB-cream en produkt som skänker fukt, har en utjämnande effekt, innehåller SPF och kan oftast användas som en dagcreme. BB cream står för Beauty Blemish. En BB cream fungerar som en sorts färgad dagcreme, eller som en foundation som både återfuktar och vårdar huden. Dessutom har den berikats med en extra specialegenskap, som anti age-effekt, lyster eller aknebekämpning. Denna allt-i-ett-creme är därmed inte bara tidsbesparande utan också ekonomisk eftersom den kan ersätta flera olika produkter.

Ett tips är att läsa på om CC creme och DD creme så man förstår skillnaden bland dess ”bokstavsprodukter” det är anpassade för olika typer av hud, samt skiljer sig lite i konsistens samt hur täckande det är.

Elemis Total Glow Bronzing Moistarazing, en brun utan sol variant som kan användas dagligen och som gör att huden stegvis blir naturligt brunare, denna produkt har hudvårdande egenskaper och ger lyster samt återfuktar huden.

bareMinerals Ready Bronzer skinny Dip & Ready Bronzer High Dive ger din hud ett antioxidantskydd, ökar hudens fasthet och har long-lasting effekt.

En makeup produkt som med fördel kan appliceras på kindben, panna och näsben för ett naturligt glow.

Prova dig fram, gemensamt för alla dessa rekommendationer är att det har hudvårdande egenskaper. Inga ingredienser som täpper till eller verkar uttorkande.

De ger dig även en naturlig look, och lyfter fram din egen skönhet.

Det är, skönhet och makeup för oss. Vi tycker att de man gör, ska vara för att förhöja den skönheten man redan har.
Så tänk, förhöja och bibehålla den vitalitet du har i huden i dagsläget, då kommer du stråla av skönhet.

De här tipsen handlar ju om att få en liten färgnyans på huden, vill man bara få en hy med naturlig lyster, som ser frisk ut kan man boosta upp med andra specialprodukter men det spar vi till längre fram.

 

Enjoy!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − sjutton =