Vackra läppar


Läppar

Idag fokuserar vi lite på våra läppar. Och vad vi kan göra för att ta hand om dem, eller bara för att få dem att se extra fina ut.

Här följer några tips och vi börjar såklart med det vårdande och naturliga för att sen gå på det vårdande och piffande looken.

Vårdande – Lip Care

För dig som vistas mycket utomhus och har läppar som reagerar på väderomslag. Som alltid blir torr och narig på vintern. Och som kanske använt cerat baserade på mineraloljor.

Maria Åkerberg Lip Care Outdoor

Lip Care Outdoor är ett cerat som skyddar och mjukgör dina läppar.

Läpparna har en mycket tunn hud och är extra utsatta för kyla och vind och kan därför ha svårt att tillverka tillräckligt mycket eget fett.

Detta gäller särskilt om du tidigare använt mineralolja på dem. Vanliga ingredienser i ordinära cerat är talg (djurfett) eller mineraloljor som vaselin, paraffin, och petroleum. Mineralolja är en billig ingrediens som finns i de flesta hudvårdsprodukter. Mineralolja torkar ut läpparna och innehåller inga vitaminer. Oljan går att byta ut mot vegetabilisk olja (från växtriket). Vegetabilisk olja är mycket dyrare men skapar i gengäld inget beroende, utan hjälper och skyddar läpparna. Det finns människor som hela tiden vill känna att de har cerat på läpparna, men det är ett annat beroende. Det kan ta någon månad att komma till rätta med beroendet av mineralolja. Det påverkas av hur mycket och hur länge man använt mineraloljor. Detta vårdande cerat innehåller såklart en vegetabilisk olja som bas, Geraniumolja samt titandioxid som har skyddande egenskaper.

Dermalogica Climat Control Lip Treatment

Climate Control Lip Treatment Detta cremestift är som balsam för din hy de dagar då du vistas i kallt utomhusklimat eller i extremt torr inomhusluft. Dina läppar skyddas mot uttorkning och rodnad. Perfekt för dig med känslig hy.

Fuktgivande men med en Pluming/fylligare effekt.

Akademikliniken Lip Intense Natural / Berry 

Ett lyxigt glansgivande, stärkande och återfuktande läppbalsam som finns i både en djup hallonröd nyans och som naturell.

Välgörande botaniska extrakt lindrar hudirritation samt skyddar mot väder och vind.

Den kraftfulla antioxidanten Sym3D verkar anti-age och bidrar samtidigt till en lätt volymökande effekt.

Bliss Fabulips Lip Plumer

För en volymökning av dina läppar, förstärker läppkonturen och ger en synlig volym med hjälp av tre olika peptider.

Läppstift (men fortfarande med vårdande effekt)

bareMinerals Marvelous Moxie

För perfekta läppar med en long lasting effekt måste du prova bareMinerals makeup för läpparna, Marvelous Moxie serien har lipliners, lipstick och lipgloss i massor av härliga kulörer. Dessa produkter är otroligt närande för läpparna och innehåller massor av vitaminer, mineraler och ingredienser som som vårdar läpparna.

Det här är alltså mer än bara makeup. Läppstiften finns i 16 olika nyanser och vårt tips är, – Våga färg! Det piggar upp både dig själv och din omgivning.

Fler produkter för dina läppar finner du här.

Ett tips är att peela läpparna med jämna mellanrum, fukta en frottéhandduk och gnugga lite lätt, applicera någon mjukgörande produkt efter för silkeslena läppar.

 

Enjoy!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =