,

Hudvård under vintern – vad ska du tänka på?

På vintern är vi många som upplever att huden känns torr, kan vara fnasig och ibland till och med svider. Kyla och blåst i kombination med en torr och uppvärmd inomhusluft torkar lätt ut hudens naturliga skydd av fukt och gett. Detta kan leda till att huden förlorar ännu mer fukt av underliggande hudlagren, vilket leder till att huden känns torr. Så på vintern behöver huden med andra ord lite extra kärlek och hjälp på traven för att hålla sig smidig och återfuktad. Så vad ska du tänka på med hudvård under vintern?

Se till att ha en bra basrutin
Som du kanske känner till är det egentligen bara tre produkter som man “måste” ha i sin hudvårdsrutin – rengöring, mjukgörande kräm och solskydd. Välj en mild rengöring anpassad för din hudtyp och som tar bort smink, smuts och solskyddsrester. För vintern brukar man behöva en fetare mjukgörare, gärna med lågt vatteninnehåll och med mer oljor och fetter.

Anpassa din hudvårdsrutin efter väder
Bor du någonstans det kan bli riktigt kallt är det värt att ersätta din dagkräm med en så kallad barriärkräm. Dessa är fria från vatten vilket gör att du undviker rodnad och irritation när vatten fryser i huden. Dermalogica Barrier Repair är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en vattenfri kräm som även skyddar, lugnar och arbetar aktivt med huden. Det är också en god idé att undvika att tvätta ansiktet med vatten mornar det är riktigt kallt. I alla fall om du ska ut inom någon timme efter.

Acasia Skincare Hyaluronic Super Serum 30 ml

Acasia Skincare Hyaluronic Super Serum passar bra för en hud som behöver mer fukt

Lägg extra krut på natten
Här kan du lägga till återfuktande serum, t. ex något med hyaluronsyra, en nattmask eller annat som huden tycks behöva. Se natten som tillfället då du ger huden det den behöver. Kom ihåg att läppar och ögonlocken är extra känsliga och ge dem lite kärlek.

Addera en olja till din hudvårdsrutin
En olja kan vara ett fint tillskott i din hudvårdsrutin när det är kallt, speciellt för en torr hud. Välj gärna en lätt och närande olja med t. ex e-vitamin, squalane eller liknande. De vårdar, skyddar och stärker huden utan att täppa till. Vi tycker om M Picaut Precious Oil.

Dermalogica Hydro Masque Exfoliant är en 2-i-1-produkt som exfolierar och ger fukt. Perfekt för vintern!

Är huden fnasig och torr?
Det är lätt att tro att det enda som finns att göra är att smörja mer, men glöm inte att exfoliera! På så vis tar du bort uppbyggnad av döda hudceller och torrfläckar som hindrar din hud från att ta upp allt vårdande du smörjer den med. Välj en mild exfoliering, antingen för dagligt bruk eller mask som du använder ett par gånger per vecka.

Så sammanfattningsvis:
Hoppa gärna över morgontvätt, produkter med vatten (toner, essence, mist) på dagen när du ska vistas ute. Ansiktsolja och en dagkräm med lågt vatteninnehåll kommer skydda din hud bättre. Glöm inte att applicera din SPF! Det är lätt att luras att det inte behövs på vintern, men faktum är att när det är kallt har vi ofta snö, denna reflekterar solens strålar som t.o.m kan ge en solbränna.

Exfoliera gärna, men med milda produkter. Ta hand om huden lite extra på natten med massor av fukt, en olja och kanske en nattmask. Spenderar du mycket tid inne? Använd gärna en ansiktsmist. Luften är torr och din hud behöver all fukt den kan få.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + tretton =